De kracht van intentie


Lieve lezers en volgers,

Heb je genoten van de overgang naar een splinternieuw jaar? Hoe magisch voelt het vaak als we de drempel overstappen, afscheid nemen van het ‘oude’ en ‘het nieuwe’ verwachtingsvol begroeten. We doen het elk jaar. Het oude jaar uitluiden en het nieuwe jaar inluiden. Een ritueel dat wereldwijd aangehangen wordt. Stel dat je het ‘oude’ in je sociale leven dat je niet meer dient of niet meer bij je hoort loslaat? De kans bestaat dat er zomaar iets ‘nieuws’ ontstaat. Dat er nieuwe mensen op je pad komen. Dat was ook één van de redenen dat ik het thema familieloos, vriendschap en verbinding, zeer bewust in het licht wilde zetten met dit project. Niet als tragische constatering van wat er ontbreekt, maar als aanmoediging, dat er diverse manieren zijn om uit te reiken naar anderen, om zelf te bewegen en iets ‘nieuws’ in beweging te zetten. Ik geloof daar sterk in en zie het elke keer gebeuren als ik beweeg en iets ‘in het licht’ zet. Of ik dat nou doe met het bedenken en neerzetten van kleine events, of als ik trainingen en sessies geef voor mensen die willen groeien  en helen. Of als ik boeken met ingrijpende thema’s schrijf en daar lezingen over geef. Als we durven ‘springen’ dan wordt er iets in beweging gezet van binnen bij ons maar daardoor ook in onze buitenwereld. De inspiratie van die moed en keuze verspreidt zich als rimpels op het water, indien je in het diepe durft te springen. En de mensen die ik tot heden mocht ontmoeten, deden dat en hebben zichzelf laten zien, net als ik. Als we onszelf zowel in kwetsbaarheid als kracht durven laten zien, dan gebeuren er vaak bijzondere dingen.

Op dit moment heb ik nog even een break en bereid ik de lancering van mijn debuutboek voor en de lezing die ik landelijk ga geven. Vanaf medio januari gaan de ontmoetingen verder en er zijn alweer twaalf mensen die ik mag spreken en zien de komende drie maanden. De verhalen worden ook gedeeld in mijn nieuw boekproject DE VRIENDSCHAPSFAMILIE https://www.boekdevriendschapsfamilie.nl aangevuld met anekdotes, spreuken, gedichten en korte inspiratie stukjes over familie, verbinding en vriendschap. Mocht je mensen weten die echt iets met het onderwerp hebben en graag hun inspiratie willen geven aan anderen, door hun verhaal te delen, verwijs ze dan zeker door naar deze site. Het verhaal mag ook anoniem gedeeld worden, als dat fijner voelt.

Even iets persoonlijks over verbinding. De afgelopen maanden voelde ik ’n toenemend verlangen naar een nieuw poezenkind in mijn leven en huis. Een jaar geleden nam ik afscheid van mijn geliefde Puzi, die erg veel voor mij betekende. Ook dat bijzondere wezentje stond voor verbinding voor mij. Mijn wens heb ik de afgelopen maanden vaak summier gedeeld online en er waren een drietal situaties met katten die echter telkens complex waren en niet vanzelf gingen. Mijn hart en overgave zat nog niet in mijn woorden. Toen ik dat drie weken geleden in een oproep wél deed, en mijn ziel en zaligheid legde in mijn verlangen naar een nieuwe poes, toen gebeurde het wonderlijke vanzelf. Ik geloof dat de intentie, de uitkomst bepaald. Via een facebookcontact werd ik doorverwezen naar een vrouw die een bijna 1 jarige poes in huis had genomen, die op straat rondzwierf, verwaarloosd en uitgehongerd. Puzi was ook een zwerver toen ik hem ontmoette, uitgemergeld en verwaarloosd. Deze lieve vrouw had echter vier hondjes waar ze mee samenleefde op een kleine flat en de hondjes hadden veel aandacht nodig. Ze gunde deze poes een ander leven: met veel aandacht, buiten kunnen zijn en natuurlijk heel veel liefde.

Gisteren heb ik mijn nieuwe poezenkind opgehaald in Brabant. Ze heet Mooitje. En ik geniet enorm van haar leren kennen in haar maniertjes en karakter. Ik vind het fijn om weer voor dit wezentje te mogen zorgen en onze lieve rituelen te mogen delen. Ook dit is een cadeau van verbinding voor mij. Zoals ik dat soms met mensen mocht ervaren en momenteel ook soms mag delen in de ontmoetingen met nieuwe mensen.

Ik wens jou een magisch 2018 toe en heel graag tot over een week of twee voor de volgende blog in dit splinternieuwe 2018!

Mooitje 3-1-2018

 

 

2 reacties op ‘De kracht van intentie

 1. WoW Miranda, wat een mooie plannen!
  Ik wens jou ook een heel mooi nieuwjaar toe
  Voor ieder wens ik dat zuiver potentieel mag stromen en vriendschap mag floreren
  Mens en dier
  Ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar weer brengt
  Lieve groet Clarissa

  Like

Dankjewel voor je waardevolle reactie. Deze wordt gescreend vóór publicatie.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s